woensdag, januari 27, 2010

Welzijn van ons Eemnessers

Deze kreet staat, denk ik, in alle politieke partijen van Eemnes, of een equivalent van het begrip: Welzijn.
In de Bijbel komt nog een andere benaming voor, namelijk “WELBEHAGEN”(in de mensen) en dát is een gevoel: .Welzijn of welbehagen.
De vraag nu is of de politiek de burgers dat gevoel van welzijn / welbehagen géven kan.Dát hangt van veel factoren af. Vooral van wat een ieder van ons er onder verstaat.
Mijn vraag aan u is dus: kan een politieke groepering als DorpsBelang u dat gevoel geven? Als u het mij persoonlijk zou vragen, wél. Immers: binnen de politieke mogelijkheden wil DorpsBelang proberen Eemnes zo goed mogelijk leefbaar te houden.
Ik geef u een voorbeeld: door voorstander te zijn van minder onnodig verkeer IN Eemnes en GEEN vrachtverkeer over de Laarderweg. Zeker niet als dat niet strikt noodzakelijk is..
Eemnes moet en kan volgens DorpsBelang een rustige en gezond leefbare gemeente blijven. Die “rust” komt er nooit als er midden in de Laarderweg een groot winkelcentrum gaat komen, waar veel vrachtverkeer naar toe moet rijden.
Zeker niet als daar een grote supermarkt komt, die ook nog eens winkelende mensen uit Baarn en Laren met hun auto’s naar Eemnes lokken. Géén rust en véél meer luchtvervuiling!
De meeste politiek partijen in Eemnes hebben daar blijkbaar geen bezwaar tegen want zij denken dat een heel duur winkel-wooncentrum aan de Laarderweg-Braadkamp “gezellig” wordt en nodig is voor ons welzijn, ons welbehagen. Deze politieke partijen durven nog steeds te spreken over een “Dorpshart” Maar een hart van een gemeente waar geen Gemeentehuis meer ligt, is geen hart. Het is een commercieel centrum dat in de weekenden onherbergzaam leeg is en ON-gezellig. Daarin vindt de Eemnesser geen “welbehagen”. Als u straks in het stemhokje staat, moet u dáár nog maar eens aan terugdenken en goed overwegen waar uw stem naar toe gaat.

Henk van der Horst.

Geen opmerkingen: